Granica jednostronna funkcji w punkcie
Kornelia: Czy, ktoś byłby w stanie wytłumaczyć mi jak mam narysować wykres jak mniej więcej będą
wyglądały granice czy coś takiego przy po obliczeniu granicy jednostronnej funkcji i punkcie.
I przykład mam dla f(x)= x2−2x2−2x−3
1. dziedzina Df=R\{−1;3}
2. miejsca zerowe
x=√2 lub x=−√2
3. f(0)=23
4. lim x2−2x2−2x−3= 1
x→−/+∞
lim x2−2x2−2x−3= −10+= −∞
x→−1−
dla x→ −1+ +∞
dla x→3− +∞
dla x→3+ −∞
Obliczyłam to wszystko ale dalej nie wiem jak go narysować.
3 lis 20:29