statystyka
Ja: Średnie miesięczne wynagrodzenie w pewnej firmie zatrudniającej 20 osób wynosiło 3200 zł.
Zatrudniono nowego pracownika. Ile zarabia ten pracownik, jeśli obecne średnie miesięczne
wynagrodzenie w firmie jest:
a) o 2% wyższe niż poprzednio
b) o 1% niższe niż poprzednio
3 lis 20:22
kakafe: 2% − 3264 średnia
21 osób *3264=68544
68544−20*3200= 4544 zł
1% − 3168 średnia
21*3168=66528
66528−20*3200=2528 zł
3 lis 20:41
katarzyna: Log√3 27=
12 sty 18:57
dorota: Cz zrobi ktoś
.a)Log√3 27=
b)3log3';2+log3;5=
c)log8;log4log2;16=
d)27−log3 3√4=
12 sty 19:06
Eta:
Nie chce Ci się nawet zapisać zadania ? tylko wyciągasz posty sprzed 7 lat
Po co to robisz?
12 sty 19:06
ja: Jak jesteś taka modra to sama obicz jak jej potrzebne to wyciąga
12 sty 19:32
5-latek: Naprawde jestes mondre dziecko .
12 sty 19:36
urna: Przestajcie ublizac jak wy tacy dobrzy jesteście w matematyce to bardzo dóbrze mogli byś cie
pomoc a nie krytykowac
12 sty 19:48
Janek191:
log√3 27 = 6 bo (√3)6 = 27
lub
log√3 27 = x ⇔ (√3)x = 27 = (√3)6
x = 6
12 sty 20:43
Guzik: Czy ktoś może mi wytłumaczyć czemu odejmujemy od 68544 stare wynagrodzenie? Przecież to wyjdzie
wtedy suma o jaka zostały podniesione wynagrodzenia A nie wynagrodzenie jednej osoby
1 paź 21:43
Bleee:
Średnie wynagrodzenie * 21 = suma wynagrodzeń 21pracownikow
Stare średnie wynagrodzenie *20 = suma wynagrodzeń starych 20 pracownikow
Różnica daje Ci wynagrodzenie tegoż nowego pracownika
1 paź 21:47
Bleee:
Można było to też policzyć inaczej
Pensja nowego pracownika = nowa średnia + 20*o ile średnia się podniosla
Czyli:
x = 3264 + 20*64 = 3264 + 1280 = 4544
1 paź 21:51