matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
PROSTA PROSTOPADLA
XYZ:
1. prosta y=−2x+5 jest prostopadla do prostej a) y= −2x+1 b)y=−
1
2
x+5 c)y=
1
2
x+3 d)y=2x+7
3 lis 19:42
ICSP:
C warunek prostopadłości: a
1
*a
2
= −1
3 lis 19:42
julka:
19 kwi 21:23
mikos:
c)
19 kwi 21:31