matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Uzasadnij tozsamosc
mira:
Uzasadnij tozsamosc cosα\sinα−1+tg=−1\cosα
3 lis 19:25
mira:
3 lis 19:46
ICSP:
To nie jest tożsamość.
3 lis 19:52
ICSP:
chyba że:
cosα
+ tgα
sinα−1
3 lis 19:52
ICSP:
cosα
cosα
sinα
L=
+ tgα =
+
=
sinα−1
sinα−1
cosα
cos
2
α
sin
2
α − sinα
+
=
(sinα−1)cosα
(sinα−1)cosα
sin
2
α + cos
2
α − sinα
−(sinα−1)
−1
=
=
= P
(sinα−1)cosα
(sinα−1)cosα
cosα
c.n.u.
3 lis 19:56