oblicz według danego tw lub wzoru
Dawid: zad1
oblicz według wzoru cramera
3x−5y+3z=1
4x+3y−5z=2
5x−2y+7z=10
zad2
reguła sarusa lub tw. laploce'a lub cramera
2x1−3x2+2x3+4x4=8
x1+2x2−3x3−2x4=−4
3x1+2x2−2x3+x4=2
−x1+4x2+x3−5x4=−5
pomoc (wynik: x1=1,x2=0,x3=1,x4=1)
dzięki za pomoc
3 lis 19:21
Dawid: Bardzo prosze o rozwiazanie
8 lis 22:07
Aga: Mogłabym Ci pierwsze rozwiązać teraz, ale nie umiem wszystkiego wpisać na komputerze.
9 lis 01:01
Aga: Jesteś zainteresowany rozwiązaniem zadania pierwszego?
W=229
Wx=229
Wy=229
Wz=229
odp.x=1,y=1,z=1
9 lis 09:31
Aga: Zad. Bez problemu obliczyłabym wyznacznik metodą Chió, gdyż ta metoda ma przewagę nad
m. Laplace'a, że pozwala wyznacznik 4−go stopnia sprowadzić do jednego wyznacznika 3−go
stopnia, a regułą Laplace'a trzeba obliczać 4 wyznaczniki 3−go stopnia .
Metoda Sarrusa jest w tym przypadku żmudna.
9 lis 09:47
Dawid: aga a czy mogłabyś to zeskanować i podać linka chodzi mi o zadanie 1. bo nieumiem tego a
chciałbym się nauczyć
9 lis 11:25
Aga: Niestety nie umiem skanować i podać linka , mam ogromny uraz do informatyki i nie miałam
motywacji by się uczyć tego przedmiotu, chociaż brak tej wiedzy bardzo mnie ogranicza.
10 lis 09:14