oblicz boki trójkatów
dziewczyna15: Oblicz w oparciu o rys. (rys przedstawia trójkat, gdzie na górze jest kat prosty, po
lewej str na dole jest kat α a po prawej kat β. lewe ramie tego trojkata to b, prawe -a
, podstawa -c.)
a) a i b jesli α=30 st i c=10cm
b) b i c jesli α=30 st i a =6cm
c) a i b jesli β=30st i c=12cm
d) a i c jesli β=60st i b=12cm
e)c jesli α=β i a=8cm
f) α i β jesli a =6cm i c=12cm
prosze o szybka pomoc
15 mar 14:41
dziewczyna15: pomozcie prosze

!
15 mar 14:53
tim: Mam pytanie, jesteś w gimnazjum czy w liceum?
15 mar 17:10
tim: Aha, widzę że już rozwiązane w innym poście.
15 mar 17:12
Bogdan:
Tak tim, walczymy już z tymi zadankami
15 mar 17:15