matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz
winnigo:
wyznacz współrzędne punktu B jeśli: A=(−5,5) wektor AB=[11,−7]
3 lis 18:24
Basia:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1623.html
3 lis 18:26
Aga:
B=(x
1
,y
1
) Wektor AB=[11,−7] A=(−5,5) wektor AB=[x
1
+5,x
2
−5] Stąd x
1
+5=11 i x
2
−5=−7 i dalej oblicz.
3 lis 18:29