matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zbiory
Majka:
Dane są zbiory: A={x∊C:−2≤x<5} B={x∊N:3x−1<8} C={x∊R:x2(powinno byc do potęgi drugiej)=4∨ IxI =1} Wypisz elementy należące do zbiorów A,B i C: Wyznacz: A∩B= A∩C= B∪C= C\A= A\B= (A\B)∩C=
3 lis 16:33