matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
mamta, wielomiany
kasien94:
Rozwiąż równanie: 2x3 + 3 = x2+6x Pomóżcie, bo mi nie wychodzi.
3 lis 15:48
Basia:
2x
3
− x
2
− 6x + 3 = 0 x
2
(2x−1) − 3(2x−1) = 0 dalej sama !
3 lis 16:00