Naszkicuj zbiór
Tomasz: b. Naszkicować zbiór A ∩ B, gdy
A = {<x; y> ∊ ℛ2: x2 + y2 + 2y > 0}, B = {<x,y> ∊ ℛ2 : y − √x <= 0}
3 lis 14:50
Tomasz: <x; y> ∊ ℛ2: x2 + y2 + 2y > 0
Najbardziej chodzi mi o pomoc co z tym zrobic abym mogl otrzymac kolo?
3 lis 14:55
Aga: Rysujesz okrąg linią przerywaną o środku S(0,−1) i promieniu 1 i zaznaczasz to co jest na
zewnątrz okręgu.
3 lis 15:04
Tomasz: x2 + y2 + 2y > 0
jak mam to zinterpretowac zeby bylo jasne do narysowania?
3 lis 15:09
Aga:

Postać tej nierówności x
2+y
2−2ax−2by+c>0
x
2+y
2 +2y >0
−2a=0 i−2b=2, c=0
a=0 i b=−1.
Środek S=(a,b), r→promień
r=
√a2+b2−c
3 lis 15:20
Tomasz: Dziękuję
3 lis 15:28