matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wykaż ze
mala:
wykaż że (x+y)
2
− (−x−y)
2
= 0
3 lis 14:30
Godzio:
( − x − y)
2
= (−1)
2
(x + y)
2
= (x + y)
2
3 lis 14:32
sushi_ gg6397228:
(−x−y)
2
= [(−1)*(x+y)]
2
= (−1)
2
* (x+y)
2
= (x+y)
2
3 lis 14:32