matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zamiana?
Ewa:
Rozwiąż nierówność: log o podst
1
2
z (x+1)>−2 jak zamienić −2 na log o podstawie
1
2
3 lis 14:25
Godzio:
− 2 = log
1/2
x ⇒ x = (
1
2
)
−2
= 2
2
= 4 − 2 = log
1/2
4
3 lis 14:33
Ewa:
dzieki
3 lis 14:39