Równania lub nierówności
Kati22: Rozwiąż:
92x−12*9x+27=0
3 lis 13:40
sushi_ gg6397228:
9x= t i t>0
3 lis 13:42
Kati22: a moge tak?
a moge 27 zamienić na 9 do potęgi 1/2 i razy do potęgi 3 czyli razem 9 do 32
3 lis 13:48
Kati22: ale chyba to nie ma sensu

bo jeszcze 12 bym musiał zamienić
3 lis 13:48
Kati22: czyli 92x to jest t2?
3 lis 13:49
Kati22: Jakie równanie ułożyć tu?
3 lis 13:56
Kati22: t2−12*t+27=0?
3 lis 13:56
sushi_ gg6397228:
tak
3 lis 13:57
Kati22: dzięki wielkie mistrzu JEDI!
3 lis 13:58