matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
;)
me:
Dla jakiej wartości parametru a układ x+y+z+t+=5 x+ 2y+ 3z + 4 t=6 6x+ 7y+ 8z+ 9t=a ma rozwiązanie w ciele Z11?
3 lis 12:51
me:
wyszło mi coś takiego: a=−3z−14t+1 co mam z tym dalej zrobić?
3 lis 18:21