funkcja wykładnicza
nikoś: help
8√2
2 lis 22:12
2 lis 22:21
Daromir: Ale powiedz czego oczekujesz? Co miałbym z tą liczbą zrobić?
2 lis 22:25
Amaz:
udowodnij, ze to liczba niewymierna
2 lis 22:29
Daromir: O ile wiem ten dowód jest dość... skomplikowany. W każdym razie ja go nie znam.
2 lis 22:35
ktos: Trzeba 8 zamienić na 2
3 a pierwiastek na 2
1/2 , co potem to nie wiem
2 lis 22:44
ana01: Ja bym to zrobiła tak:
8√2=812=√8
2 lis 22:48
Bogdan:
| | 1 | |
ana01, wg Ciebie √2 = |
| , czy tak? |
| | 2 | |
2 lis 23:00
ana01: 52 tam powinno być i potem też inaczej już
2 lis 23:30