matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomoc
xxx:
5*4
x
− 7 * 10
x
+ 2*25
x
= 0
2 lis 21:35
ktos:
podstaw za potęge 1 5*4−7*10+2*25=0 20−70+50=0 0=0
2 lis 21:53
Daromir:
Podziel obustronnie przez 4
x
.
2 lis 22:09