matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Nie rozumiem ?!
Madzia:
Oblicz pole obszaru ograniczonego okręgiem o równaniu x
2
+y
2
=16, dodatnią półosią osi y oraz prostą o równaniu x+y=0.
2 lis 21:30
dero2005:
P =
3
8
πr
2
=
3
8
π4
2
= 6π [j
2
]
3 lis 08:23