matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie
mala:
pomożcie rozwiązać... sinx−
√
3
cosx=0
2 lis 21:13
Tomek.Noah:
1
sinx−
√
3
cosx=0 /
2
1
√
3
sinx−
cosx=0
2
2
π
π
cos
sinx−sin
cosx=0
3
3
π
π
sinxcos
−cosxsin
=0
3
3
π
sin(x−
)=0
3
π
x−
=kπ k∊C
3
π
x=
+kπ
3
2 lis 21:36