Fw = T
m*a = m*g*μ
a = g*μ
| g*μ*t2 | ||
s = v0*t − U{at2}/2 = v0*t − | ||
| 2 |
| V0 | ||
Ale wiesz też, że a = V0/t ⇒ t = V0/a ⇒ t = | . | |
| q*μ |
| F | ||
a= | ||
| m |
| 1 | ||
s=v0t− | at2 | |
| 2 |
| ds | |
=v0−at | |
| dt |
| v0 | ||
a= | ||
| t |
| Δv | ||
ale ogolnie wzor byl znany w szkole bez lcienia pochodnych ze a= | ||
| Δt |
| v | ||
t= | ||
| a |
| a | 1 | a | v2 | 1 | 2v2−v2 | v2 | 100 | |||||||||
s=v | − | a | = | − | v= | = | = | =12,5 [m] | ||||||||
| v | 2 | v | a | 2 | 2a | 2gf | 8 |