Okrąg o środku....
Patrocki: Okrąg o środku S= (2,−5) i promieniu r = 3 opisany jest równaniem :
a) (x−2)2 + (y+2)2 = 4
b) (x+1)2 + (y−2)2 = 4
c) (x+1)2 + (y−2)2 = 4
d) (x−1)2 + (y − 2)2 = 4
i ten okrąg styka się z osią x na − 1
2 lis 19:24
Patrocki: kurde wybaczcie, pomyliłem zadania teraz podaje właściwe
Patrocki: Okrąg o środku S= (2,−5) i promieniu r = 3 opisany jest równaniem :
a) (x−2)2 + (y+5)2 = 9
b) (x+2)2 + (y−5)2 = 3
c) (x−2)2 + (y+5)2 = 3
d) (x+2)2 + (y−5)2 = 9
2 lis 19:26
Patrocki: pomoże ktoś ?
2 lis 19:31
Bogdan:
Okrąg o środku S(x0, y0) i promieniu r ma równanie:
(x − x0)2 + (y − y0)2 = r2
2 lis 19:33
Patrocki: dzięki
2 lis 19:36
Bogdan:
Twoja odpowiedź?
2 lis 19:37