Wykonaj działania i przedstaw otrzymany wielomian w jak najprostszej postaci:
paalinkaa90: kto pomoże

Wykonaj działania i przedstaw otrzymany wielomian w jak najprostszej
postaci:
[2(x
3−2x+4)−(x−3)(x
2+5x−4)](3−2x)=
2 lis 18:58
kylo1303: Jesli nie da sie jakos latwiej zrobic, to po prostu musisz to wszystko wymnozyc, poodejmowac i
powstanie ci wielomian (chyba 4−go stopnia) i wtedy szukac pierwiastkow.
2 lis 19:05
kate09: (2x3 − 4x2+8−x3−5x2+4x−3x2−15x+12)(3−2x)=6x3−12x2+24−3x3−15x2+12x−9
x2−45x+36+4x4+8x3−16x+2x4+10x3−8x+6x3+30x2−24x= 6x4+30x3−51x2−81x+50
2 lis 19:09
paalinkaa90: dzięki
2 lis 19:29