matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Postać iloczynowa
Zielony:
Zapisz w postaci iloczynowej 4x
2
+ 4x + 1 =
2 lis 18:48
kylo1303:
Δ=b
2
−4ac Δ=16−16=0 x
o
=
−b
2a
=
−4
8
=−
1
2
4x
2
+ 4x + 1 = 4(x+
1
2
)
2
2 lis 18:59