matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
układy równań liniowych
Magda:
Podaj liczbę rozwiązań układu
⎧
4x + 3y + 5z + t + 12u = 12
⎨
y + 5z + t + 5u = 2
⎩
4x + 2y + 7u = 10
w ciele Z
13
.
2 lis 18:31
Magda:
zamieniłam to na macierz wykonałam różne operacje i w efekcie wyszło mi, że
⎧
4x +t=−3z −10u +6
⎩
y= −5z −5u +2
jednak nie widzę z tym sensu.
2 lis 19:09
ela:
−x+3y=−12
19 kwi 21:55