matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz :
Paweł:
Mam problem z pewnym przykładem.Bardzo proszę o pomoc.
√
5−2
√
6
= ...
2 lis 18:03
kylo1303:
5−2
√
6
= (
√
3
−
√
2
)
2
2 lis 18:05
kylo1303:
Dalej juz sobie poradzisz (pamietaj ze
√
a
2
=|a|
2 lis 18:06
Paweł:
Dziękuje bardzo za pomoc
2 lis 19:33