matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
okrąg wpisany i okrąg opisany
palinka:
oblicz Pole trójkąta równobocznego, w którym: a) R=2
√
3
b) r=6
√
3
2 lis 17:58
wik:
a) h = 3√3 a
√
3
/2 = 3√3 stad a = 6 b) h = 18√3 a = 36
3 lis 13:24