wykaż że dla kąta ostrego x prawdziwa jest tożsamość cosx - cosx sin^2x = cos^3x
maja: POMOCY: wykaż że dla kąta ostrego x prawdziwa jest tożsamość cosx − cosx sin2x = cos3x
wykaż że dla kąta ostrego x prawdziwa jest tożsamość cosx − cosx sin2x = cos3x
2 lis 17:39
Daromir: cos x − cos x(1−cos2 x)=cos3 x
cosx −cos x +cos3 x=cos3 x
L=P
2 lis 17:51
manka: pomocy błagam !
jak to zrobić ? cosx−cosxsin
2x = cosx (do trzeciej potęgi)
prosze o pomoc
18 mar 21:02
Beti:
sin2x = 1 − cos2x (z jedynki trygon.)
L = cosx − cosx(1−cos2x) = cosx − cosx + cos3x = cos3x = P
L = P
18 mar 21:59
wd: nie powinno być tam czasem w nawiasie (1−sin2x)?
18 kwi 14:40