Funkcjka homograficzna
sus: Jak naszkicować funkcję homograficzną:
Z góry dziękuje
2 lis 16:59
Daromir: Jest to hiperbola (2x) przesunięta o wektor [2 ;3]
2 lis 17:02
sus: a nie jest to hiperbola −2x przesunięta o wektor [2 ;3]
2 lis 17:05
Daromir: | −3x+8 | | −3x+6+2 | | 2 | | −2 | |
| = |
| =3+ |
| =3+ |
| |
| −x+2 | | −x+2 | | −x+2 | | x−2 | |
Jasne, pomyliłem się.
2 lis 17:08
sus: Dziękuje
2 lis 17:10
Aga: | −3x+8 | | 3x−8 | | 3(x−2)−2 | | −2 | |
| = |
| = |
| =3+ |
| . |
| −x+2 | | x−2 | | x−2 | | x−2 | |
| | 2 | |
wektor zgadza się , a przesuwać trzeba y=− |
| . |
| | x | |
2 lis 17:17