p
zaq: Rzucamy dwa razy symetryczną sześcienną kostką do gry.Prawdopodobieństwo wyrzucenia w drugim
rzucie o dwa oczka wiecej niż w pierwszym jest równe?
2 lis 13:50
M: P= 16*16 + 16*16 + 16*16 + 16*16 = 19
żeby zachodziło to prawdopodobieństwo to musisz wyrzucić pary liczb 1,3 2,4 3,5 4,6 aby
wyrzucić pierwsza z liczb z tych par to prawdopodobieństwo wynosi 16 tak samo drugą. i
tak czterokrotnie
ale nie jestem pewna
2 lis 14:00
Eta:

|Ω|= 6
2=36
|A|= 4
P(A)=....
2 lis 14:06
zaq: wielkie dzięki
2 lis 14:14