matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze
mika:
1
ctgα
(
−1)ctgα=tgα tgα*
=tg
2
+1
cos
2
α
1−sin
2
α
2 lis 12:21
sushi_ gg6397228:
lewy przyklad zrob wspolny mianownik w nawiasie +
jedynka trygonometryczna do licznika
cos x
zamien ctg x=
sin x
prawy przyklad tg x * ctg x = 1 1−sin
2
x= cos
2
x
2 lis 12:29
mika:
dziekuje
2 lis 18:55