matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Logarytm naturalny
xx:
Cześć, mam problem z narysowaniem logarytmu naturalnego.
1
1
Najpierw mam zrobić tabelkę z liczbami takimi: 1,e,e
2
,e
3
,
,
e
e
2
Nie mam pojęcia jak to zrobić, proszę o pomoc, pozdrawiam.
2 lis 08:15
Daromir:
f(x)= ln x, czyli: f(1)=0 f(e)=1 f(e
2
)=2 f(e
3
)=3 f(
1
e
)=−1 f(
1
e
2
)=−2
2 lis 10:10