matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rownanie trygonometryczne
elite:
sinx
+ cosx − sinx =1
cosx
1 lis 23:12
Basia:
Z. cosx≠0
sinx + cos
2
x−sinxcosx − cosx
= 0
cosx
sinx(1−cosx)−cosx(1−cosx)
= 0
cosx
(1−cosx)(sinx−cosx)
= 0
cosx
oczywiście trzeba dokończyć
1 lis 23:27