matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rownanie trygonometryczne
elite:
cos2x
cosx+sinx=
1 − sin2x
1 lis 22:18
M:
6 mar 17:43
Qba:
sin2x ≠ 1, cos2x=(cosx + sinx)*(cosx−sinx)
2
⇒ cos2x = (cos
2
x − sin
2
x)(cosx − sinx) ⇒ ⇒ cos2x = cos2x(cosx − sinx) itd.
6 mar 20:32