matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
stożek
Ryś:
przekrój osiowy stożka jest trójkątem równobocznym o boku długości 3 dm.oblicz pole powierzchni bocznej i objętość stożka
1 lis 20:50
Aga:
l=3dm
3
r=
dm
2
3
√
3
H=
2
P
b
=πrl
1
V=
πr
2
*H
3
2 lis 10:45