matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Problem z logarytmami
Stefo:
Log
3
1
3
3
√
3
Może ktoś mi rozpisać krok po kroku jak to zrobić
1 lis 20:11
Aga:
Definicja : log
a
b=c⇔(a
c
=b i a>0 ia≠1 i b>0)
1
=3
−1
3
1
1
3
√
3
=3
, 3 do potęgi
3
3
Korzystasz ze wzorów a
n
*a
m
=a
n+m
log
a
b
α
=αlog
a
b log
a
a=1.
1 lis 20:25
Stefo:
ok teraz już rozumiem dzięki
1 lis 20:41