matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Geometria Analityczna
Damian:
punkt A=(−1,−4) nie należy do prostej opisanej równaniem: a) y=6x+2 b)y=5x+1 c)y=7x+4 d)y=8x+4
1 lis 19:46
dero2005:
c) −4 ≠ 7*(−1) + 4 −4 ≠ −3
1 lis 19:59