matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Hardy ciąg
stefan:
mamy liczbę x, która spełnia warunki: x≠ −1 , x≠0 i x≠1 mamy ciąg:
x−1
{a{1} =
x+1
a
n
−1
a
n+1
=
, gdzie n≥1, n∊N
a
n
+1
a
2011
=2011 Oblicz x Proszę chociaż o wskazówki.
1 lis 19:31
Andrzej:
Przemęcz się troszkę i wypisz kilka początkowych wyrazów ciągu, upraszczając za każdym razem. Już przy piątym zauważysz o co biega
1 lis 19:47