do wykresu funkcji okreslonej wzorem y=-2^{x-2} nalezy punkt o wsp
OLGA: do wykresu funkcji okreslonej wzorem y=−2x−2 nalezy punkt o współrzędnych ;
(2,1)
(1,1)
(1,1/2)
(4,4)
1 lis 19:04
Patryk: 2=x , 1=y podstaw do wzoru i zobacz czy lewa strona równa się prawej
1 lis 19:12
OLGA: a skad wzieles x i y ?
1 lis 19:16
1 lis 19:18
OLGA: bo prawidlowa odp to powinna byc (1,1/2)
1 lis 19:18
OLGA: bo prawidlowa odp to powinna byc (1,1/2)
1 lis 19:21
Mateusz:
Wejdz w moj link a dowiesz sie skad sie wzieło x i y
1 lis 19:22