funkcja liniowa okreslona wzorem y=ax+b liczbom przeciwnym -5 i 5
OLGA: funkcja liniowa okreslona wzorem y=ax+b liczbom przeciwnym −5 i 5 przyporzadkowuje tę samą
wartość równą 3. wynika z tego , ze;
PROSZE MI WYTLUMACZYC DLACZEGO ODP. a=3 i b=3
1 lis 18:33
Aga: Funkcja liniowa jest różnowartościowa, więc nie może przyporządkować różnym argumentom, takiej
samej wartości.
1 lis 18:40
OLGA: dalej nie rozumiem
1 lis 19:06
Aga: Zapisz poprawnie całą treść zadania.
1 lis 19:23
OLGA: funkcja liniowa okreslona wzorem y=ax+b liczbom przeciwnym −5 i 5 przyporzadkowuje tę samą
wartość równą 3. wynika z tego , ze;
A a>0 i b >0
B a<0 i b<0
C a=0 i b =3
D a=0 i b <0
1 lis 19:27
Aga: Funkcja liniowa, stała y=0a+b, nie jest funkcją różnowartościową,dla wszystkich argumentów
przyjmuje wartość równą b.
Tu y=0x+3, a=0, b=3
Dla wymienionych argumentów 5i −5 przyjmuje wartość 3.
Odp. c
1 lis 19:37
OLGA: dziekuje
1 lis 19:51