rownoboczny trapez
log: Hej jaki jest wzór na R oraz środek okręgu opisanego na trapezie równoramiennym? Nie moge
nigdzie tego znależć
1 lis 18:27
log: Punkty A= 7;−4 i C = 6;5 sa przeciwleglymi wierzcholkami trapezu ABCD a prosta o rownaniu y=3
jest jego osia symetrii wyznacz wspolrzedne punktow B i D oraz wspolrzedne srodka O okregu
opisanego na tym trapezie i oblicz dlugosc jego promienia R pomocy B i D juz mam a jak ten
srodek?
1 lis 18:41
Aga: Środek i promień okręgu opisanego na trapezie równoramiennym liczysz z trójkąta ABC
1 lis 19:08