matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Który z podanych ciągów jest ciągiem geometrycznym?
Dejfix:
Który z podanych ciągów jest ciągiem geometrycznym? A. a
n
= n
2
B. b
n
= (
1
3
)
n
C. c
n
= 5n − 3
n
D. d
n
=
n+1
1 lis 17:57
Eta:
a
n+1
B)
= q
a
n
1
(
)
n+1
3
1
1
(
)
n
*
3
3
1
=
=
1
(
)
n
3
1
(
)
n
3
3
1
1
a
1
=
, q=
3
3
1 lis 18:02
Dejfix:
Wielkie dzięki
1 lis 18:14