podaj z. wartości funkcji wykładniczej
Gosia: y=5X+3 podaj z. wartości funkcji wykładniczej
1 lis 17:38
Mateusz:
To co zapisałas to jest funkcja liniowa a nie wykładnicza ale tak czy siak trzeba narysowac
przyblizony wykres funkcji i odczytać zbior wartosci jezeli masz problem z narysowaniem
wykresu to zapisz wzor funkcji korzystając z Kliknij po więcej przykładów
1 lis 17:43
Eta:
y=5x +3 czy y=5x+3
1 lis 17:45
Gosia: y=5x +3
1 lis 18:01
Mateusz:
Narysuj wykres 5x a następnie przesun go o 3 jednostki w gore wykres 5x spokojnie robisz
metoda tabelki a potem go przesuwasz
1 lis 18:09
1 lis 18:11
1 lis 18:11
zasada: δγαββ→≈≠≤ββ≥
1 lis 18:13
Eta:
Prosta zasada : nie masz co robić? to idź i umyj nogi !
1 lis 18:16
Aga: ZW=(3;∞)
1 lis 18:23
Eta:
oczywiście ,że tak: ZW=(3, ∞)
1 lis 18:25