matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wykres
mala:
1
jakie trzeba zrobić przekształcenia żeby narysować wykres f(x)=2
|log
(
)x|
2
1 lis 17:11
mala:
?
1 lis 17:33
Godzio:
⎧
log
1/2
x dla log
1/2
x ≥ 0 ⇔ x ≤ 1
|log
1/2
x| =
⎨
⎩
− log
1/2
x dla x > 1
⎧
−log
2
x dla x ≤ 1
|log
1/2
x| =
⎨
⎩
log
2
x dla x > 1
⎧
x dla x ≥ 1
2
|log
2
x|
=
⎨
⎩
1
x
dla x < 1
Chyba się nie pomyliłem
1 lis 17:40