Jeżeli γ jest kontem ostrym w trujkącie prostokątnym
Sebastian90: Jeżeli γ jest kontem ostrym w trujkącie prostokątnym oraz tgy =√33 to
a) Ctgy 4√33
b) Ctgy 43
c) Ctgy 34√3
1 lis 16:47
ICSP: znowu konto chce zakładać

O trójkątach to już nie wspomnę
1 lis 16:49
Sebastian90: Trójkącie −przepraszam
1 lis 16:51
ICSP: żadna z odpowiedzi nie jest prawidłowa.
1 lis 16:53
Sebastian90: Pomyłka tgy =√34
1 lis 16:58
1 lis 16:59
Sebastian90: nie umiem.
1 lis 17:01
ICSP: no to się nauczysz
Dajmy przykład :
| | 3 | |
tgα = |
| (po prostu zamieniłem licznik z mianownikiem. |
| | √3 | |
| 3 | | 3√3 | |
| = |
| = √3 − usuniecie niewymierności z mianownika |
| √3 | | 3 | |
1 lis 17:06
Sebastian90: Wiec odpowiedz C

Dziekuje
1 lis 17:15
ICSP: Nie c.
Strzelaj dalej.
1 lis 17:18
Godzio:
Haha

"strzelaj dalej"
1 lis 17:19
Sebastian90: a
1 lis 17:24
Godzio:
1 lis 17:24