rozłóż na czynniki
kleopatra999: x4+2√2x2+2=
1 lis 15:26
ICSP: t = x2 t> 0
1 lis 15:27
kleopatra999: t2+2p{2]t+2=
1 lis 15:32
kleopatra999: t2+2√2t+2=
Δ=8−8=0
t=−2√2/2=−√2
1 lis 15:34
kleopatra999: x4+2√2x2+4=
'a jak to zrobić?
1 lis 15:34
ICSP: mówię że t > 0 czyli równanie sprzeczne.
Drugie w ten sam sposób.
1 lis 15:37
Trivial:
ICSP..............
x4 + 2√2x2 + 2 = (x2+√2)2.
No i rozłożone.
1 lis 15:38
ICSP: tak też można

O tym mówi przecież Δ która wyszła 0

Ja już od 2h siedzę dziś nad zaniami z liczb zespolonych i już dwa zrobiłem
1 lis 15:39
kleopatra999: a tutaj x4−9
1 lis 15:57
kleopatra999:
1 lis 16:01