matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
:D
bartek:
oblicz jakim procentem pola kwadratu jest pole koła wpisanego w kwadrat
? pomoze ktos
!prosze o rozwiazanie
1 lis 13:53
Sławek:
a
P
koła
= π*r
2
=π*(
)
2
2
P
kw
= a
2
P
koła
a
π*(
)
2
2
π
x =
=
=
P
kw
a
2
4
1 lis 13:58
Sławek:
czyli 25π %
1 lis 13:59
bartek:
Bardzo dziekuje
wielka to pomoz dla mnie
1 lis 13:59