wykresy funkcji trygonometria
Wiola: f(x)=sin
2x
f(x)=(sinx+cosx)
2
f(x)=|sinx+cosx|
f(x)=sin
2x−cos
2x
f(x)=2−3sin
2x
Trzeba narysować wykresy tych funkcji tylko że ja zabardzo nie wiem jak
1 lis 13:21
Wiola: proszę o pomoc

ja nie chcę podanej odpowiedzi ale sposób
1 lis 13:36
Trivial: Zadania głównie na wzór:
cos2x = cos2x − sin2x = 1−2sin2x → sin2x = ...
Potem już łatwo narysować.
1 lis 13:39
Wiola: dobra ale jak się pozbędę wtedy tej dwójki z przodu sinusa i tej 1?
1 lis 13:45
danny: sin
2x wygląda tak jak napięcie na wyjściu przy prostowniku dwupołówkowym (mostek Graetz'a)
1 lis 14:02
Wiola: Danny... aha xD
1 lis 14:07