matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiaz nierownosc
krzywy:
rozwiaz nierownosc x
2
+ 6x − 7 mniejsze lub rowne 0
1 lis 11:24
gwiazda:
delta x1 i x2 i rysunek
1 lis 11:37
rumpek:
x
2
+ 6x − 7 ≤ 0 Δ = 36 + 28 = 64 ⇔
√
Δ
= 8
−6 − 8
x
1
=
= −7
2
−6 + 8
x
2
=
= 1
2
x∊<−7;1>
1 lis 11:41