oblicz
.: | | sin n! | |
Granica funkcji. limn→∞= |
| |
| | 1+n | |
1 lis 00:02
Trivial: 0
1 lis 00:02
.: A jak to rozpisac?
1 lis 00:03
Trivial: sinn! jest ograniczone z przedziału s∊[−1,1]. A mianownik dąży do
∞
1 lis 00:05
.: A no tak, nie pomyślałem o tym, że można to bez liczenia stwierdzić. Z góry dzięki
Trivial. Mam jeszcze jedno, nieco trudniejsze i nie wiem w ogóle jak się za to zabrać:
1 lis 00:16
Trivial:
[1+ln0] = [1−
∞] = −
∞.
1 lis 00:19
Godzio:
| n | |
| → 0 więc 1 + ln0 → −∞ |
| 1 + n2 | |
1 lis 00:20
.: A czyli licznik i mianownik normalnie mozna podzielic przez n
2. Myslalem, ze cos z e trzeba
rozpisywac.

a jesli mialbym ln(1+n!) to wtedy ln dazy do nieskonczonosci?
1 lis 00:28
.:
1 lis 00:44