matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rownanie logarytmiczna
elite:
x
2log
5
6
− 13 * 6
log
5
x
+ 42 ≤ 0
31 paź 23:21
Basia:
x>0
log
6
6
1
log
5
6 =
=
log
6
5
log
6
5
log
6
x
log
5
x =
log
6
5
stąd masz: x
2/log
6
5
− 13*x
1/log
6
5
+ 42 ≤ 0 t = x
1/log
6
5
t
2
− 13t + 42 ≤ 0 trzeba dokończyć
31 paź 23:29
elite:
Dzieki
31 paź 23:34