Wyznacz najmniejszą i największą wartość funkcji w przedziale...
paula17: Wyznacz najmniejszą i największą wartość funkcji F(x) = w przedziale < −2; −1 >
31 paź 22:15
Basia:
jakiej funkcji ?
31 paź 22:19
Eta:
"Zgaduj zgadula"
31 paź 22:20
paula17: f(x)=−5
2−40x−125...
sorki..
31 paź 22:22
krystek: −5x2 chyba?
Obl xw,czy należy do podanego przedziału, ibędziesz mogła dalej się zastanawiać.
31 paź 22:26
paula17: no tak −x2
31 paź 22:32
paula17: a czy ja moge ta funkcje podzielic przez 5... ?
31 paź 22:44
sushi_ gg6397228:
mozesz co najwyzej wyciagniac −5 przed nawias−−> aby byly mniejsze lcizby do obliczania
delty
f(x)= −5(x2+8x+25)
1 lis 08:11